2-11 Quetta Sukkur
Door: Jos
Blijf op de hoogte en volg Jos
11 November 2012 | Pakistan, Sukkur
Quetta zes uur in de morgen, ik wordt wakker en heb wat last van m'n zij, tijdens het douchen zie ik dat ik er gisteren ook niet zonder kleerscheuren vanaf gekomen ben. Toen ik in de tuktuk stapte voelde ik iets in m'n zij en nu zie ik dat het een snee is. Veel tijd om erover na te denken heb ik niet want om half zeven is de afspraak en de escorte komt ons precies op het afgesproken tijdstip, om half acht (maar een uurtje later) ophalen.
We vertrekken zuidelijk richting Sukkur.
Het wordt een behoorlijke rit van bijna 400 km door adembenemend terrein, supper ruige bergwegen die, om het spannend te maken, vaak ook nog gedeeltelijk weggespoeld of verzakt zijn. Maar het is het allemaal waard, dit kom je nergens anders tegen. We rijden door en om de een of andere reden raken we onze escorte kwijt. We denken yes vrij. Het loopt tegen de avond en we zoeken een plaats om te overnachten. Mmmm met die escorte was het makkelijker nu moeten we zelf zoeken. In en rond Sukkur is het niet aan te raden om zo maar ergens te gaan slapen, we moeten een afgesloten terrein hebben. Het is al pikdonker als we uiteidelijk, en weer met hulp van een tuktuk een hotel met binnenplaats vinden. De vrouwen pakken binnen een kamer en ik blijf natuurlijk in de bus slapen. Nouehh dit heb ik geweten, er was een bruiloft in het hotel dus de hele nacht zaten er mensen aan en op de bus, het was alsof ik in een boot lag. Oo flitste het om de haverklap want ze moesten ermee op de foto!
Uiteindelijk ben ik toch in slaap gesukkeld.